Omhoog
Aanbiedingen
Accomodaties
Activiteiten
Alg. informatie
Ardennen per kajak
Bestuursmededelingen
Boottypes
Caravan en tent tips
Clubblad "Rob Roy"
Clublokaal
Filmpjes
Fotoalbum
Geschiedenis
Gezond sporten !
Jongerenhoek
Kajakcursussen
Kalender
Klassement
Ledenhoek
Lid worden
Onze adverteerders
Overzicht clubs
Tochtverslagen
Toogdienst
Vaarregels
Verwante sites

De Moedermonoloog

Op woensdagavond 26 maart ging de club naar "De Moedermonoloog".
Gebracht door An Nelissen.


"An Nelissen heeft een patent op succesvolle voorstellingen over belangrijke momenten in een vrouwenleven. Moedermonoloog bundelt 105 minuten uiterst herkenbare en daardoor juist hilarische situaties uit het dagelijkse leven van een moeder. Tegelijk is het haar meest persoonlijke show tot nu toe. Na een uitverkochte toernee vorig seizoen, ging An weer op stap!
27 jaar geleden werd An moeder. “Het is een lange tocht, dat moederschap”, zei ze zelf, “van je roze wolk hoog in de lucht tot je met je voeten op de aarde staat. En de landing kan bepaald onzacht zijn.”

De hoogste tijd dus voor de andere kant van het moederschapsverhaal: laten we eens lachen met het moederschap en met de kinderen die we maakten, met nieuw samengestelde gezinnen, met politiek correcte kinderopvang, met het lege nest-syndroom, met de overgang van moederschap naar schoonmoederschap, met de problemen die we achterlaten voor onze kinderen en de problemen die onze ouders voor ons achtergelaten hebben, met wat we van onze moeders geleerd hebben en wat we wilden dat we niet van hen geleerd hadden, etc.

Kortom: met alles waar niemand aan durft te denken, maar waar An wel openhartig over kan zijn, omdat ze het zelf beleefd heeft.

Met ‘Moedermonoloog’ keert An terug naar de kern van haar werk: authentiek en herkenbaar vertellen, grappen met inhoud, en het relativeren van de scherpe randen van het leven."

 

Een ploegje van de club tekende present en heeft zich kostelijk geamuseerd. Zo zie je maar dat ook een kajak club af en toe kan proeven van wat cultuur.

Zeker voor herhaling vatbaar.