za 3 september

Veerse Meer - SKK

Van De Piet ditmaal richting de sluis aan de Oosterschelde. Ideaal voor wat grootwater gevoel op te doen. Het meer is niet al te breed en door de wisselende vaarrichting komt de wind er uit verschillende hoeken. Het verschil in zijwind, rugwind en kopwind kan je ervaren, alsook hoe goed je jouw boot onder controle hebt. Picknick en drankmoment voorzien.

 

za 10 september

BBQ + Ladies Tour - S.K.K.

Opnieuw proberen we onze dames te overtuigen om in een kajak te schuiven. Het vorig jaar was dit aardig gelukt en we hopen dit succes verder uit te bouwen. Het zal een aangename tocht worden in een landelijke omgeving.

BBQ

’s Avonds verwachten we iedereen op een heerlijk verzorgde BBQ, om er na te kaarten over onze zomeractiviteiten.                     Tijdig inschrijven aub

 

zaterdag 17 - zondag 18 september

Ieperlee tochten - S.K.K.

Voor hen die zin hebben kunnen mee naar de Westhoek. Men kan er een of twee dagen varen op de Ijzer en Ieperlee. Zaterdag is een tocht voorzien van 34 km en zondag eentje van 22 km. Maar zowel zaterdag als zondag is er ook een verkorte versie.

 

zaterdag 24 september

Krimpenerwaard / Vlist - S.K.K.

 Ten oosten van Rotterdam is dit een stilte gebied dat je er niet direct verwacht. Dit is een veengebied waar de Hollandse IJssel en de Lek doorheen stromen. Om het veen op peil te houden moet er constant gemaald worden. Het is een gebied waar vogelgeluiden nog overheersen. Nog maar kort geleden is het gebied goed toegankelijk gemaakt voor kano en kajak. Bruggen zijn verhoogd en waar nodig zijn bij overdraagplaatsen kanosteigers gemaakt.  Het hele gebied is voorzien van genummerde knooppunten en onderweg wijzen bordjes naar het volgend nummer. Er zijn verschillende mogelijkheden, de grootste rond telt zelfs 30,5 km.

Van maart tot juni zijn stukken verboden terrein wegens broedgebied. Wie even tot rust wil komen, kruipt zaterdag mee in zijn kano of kajak. Tochtleiding puzzelt nog met knooppunten.