Opendeur Schotense Kajak Klub op zondag 22 mei 2022

 

opendeurdag

 

Wij organiseren deze opendeurdag om de drempelvrees te verlagen om naar onze club te komen.
Wat je zoal mag verwachten wanneer je bij ons langskomt staat hier beschreven.

 

 

 

 

 

 

 

Dagprogramma:

Doorlopend vanaf 10:00 uur tot 17:00:

 

- Leden staan klaar om je te verwelkomen, en je bij interesse een rondleiding te geven. Diverse presentaties en brochures geven je een zicht op de diverse activiteiten die we als club ondernemen.

 

- Wie wenst kan gratis een of meerdere proefvaarten doen. Er liggen diverse types boten klaar, en begeleiders helpen je met je eerste kajak- of kanotechnieken onder de knie te krijgen. Omwille van de veiligheid kan elke vaarder een zwemvest lenen. Zorg ervoor dat je kledij nat mag worden, of dat je reservekledij bij hebt. Je kan gebruik maken van onze kleedkamers.


- Op het water bevinden zich enkele monitoren die je - wanneer je dat wenst - tips en trucs aanreiken. Er zijn op de opendeurdag diverse types vaartuigen uit te proberen. Stap dus ook eens in een polokajak,een canadese kano, een raft of op een stand-up paddling board.


- Heb je er even genoeg van, geef dan je zwemvest terug af aan de stand. Zo kunnen er andere bezoekers je
plaats innemen. Wil je later nog eens het water op, dan vraag je gewoon opnieuw een vest.

 

- Er zijn snacks en dranken aan democratische prijzen voorzien. Buiten staan er tenten met banken waar je je dankje en snacks kan verorberen.

 

- Ergens in de namiddag krijg je ook een demonstratie van het "jumpen" (als het weer dit toelaat).
Er wordt dan met kajaks van de loopbrug gesprongen. Spectaculair om te bekijken en even plezant om het zelf te kunnen. Je moet er wel voor leren "eskimoteren". Dat is het terug rechtop brengen van je boot wanneer deze op zijn kop ligt en jij er nog ergens onder bengelt.
Het is al moeilijk genoeg met een paddel in je hand, maar enkele experts in onze club kunnen het gewoon met de blote hand.

 

- Een spelletje kajakpolo kan er misschien ook nog bij. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden.

 

- Dit jaar zijn er ook twee kajakcursussen voor beginners georganiseerd. Je kan hiervoor inschrijven op deze website op de pagina "Kajakcursus".

- Omstreeks 17.00 uur sluiten wij de opendeurdag af en beginnen wij aan het opbergen van alle materiaal.

 

Wij hopen jullie massaal te mogen verwelkomen voor een leuke dag.