S.K.K., de Schotense Kajak Klub vzw.

De S.K.K. is een recreatieve kajakclub, waar genieten van sportieve uitstappen in een ongerepte natuur de bovenhand hebben.

 

  • Voor wie?

We tellen een 100 tal leden en staan open voor jong tot oud.  Wil je ook de kajak- of kanosport ontdekken dan verwelkomen we je graag als een nieuw lid.

Aan competitiesport wordt in onze club niet gedaan. Wel aan het uitoefenen van een sport op ieders tempo en naar ieders kunnen.

De lidgelden zijn erg democratisch, en nieuwe leden kunnen het eerste jaar gratis met boten, peddels en zwemvesten van de club varen. Wil je eigen materiaal aanschaffen dan vind je ook vaak schappelijk geprijsde tweedehands aanbiedingen.

Merk op dat we als recreatieve sportclub niet optreden als verhuurdienst. Wel kunnen op aanvraag initiatiedagen voor scholen en verenigingen georganiseerd worden.

  • Is dat niet moeilijk of gevaarlijk?

Je hoeft geen doorwinterde sportman of sportvrouw te zijn om de basisbeginselen onder de knie te krijgen. 25 m kunnen zwemmen is echter wel het absolute minimum. Jaarlijks organiseren we twee maal een kajakcursus van 3 avonden, maar ook nieuwe leden die op een ander moment willen instappen zullen er snel mee weg zijn. Mits wat training en doorzetting leer je je boot en diverse paddeltechnieken steeds beter kennen, zodat je al gauw mee op tocht kan gaan.

Sommige kajakdisciplines vergen wat meer training en ervaring, bijvoorbeeld wildwater of open zee. Voor dergelijke tochten bekijken we individueel wat haalbaar is, en scherpen we stelselmatig je vaardigheden bij.

 

 

  • Waar?

Het zenuwcentrum van de S.K.K. is het comfortabele en gezellige clublokaal, gelegen aan de Botermelkdijk in Schoten, pal langs het kanaal. Je vindt er ook onze botenloodsen waar zowel clubboten als eigen materiaal van leden veilig en droog gestald kunnen worden. Op de vaart kan je op woensdag en zondag trainen (of vaker als je eigen materiaal hebt). In weekends en vakanties zal je ons echter vaak elders vinden in georganiseerde tochten op mooie riviertjes, kanalen en meren in binnen- en buitenland.

Meer info over de accommodaties vind je hier.

  •  Wanneer?

- Van begin april tot eind november, woensdagavond open van 19,30 uur tot ca. 23,00 uur., behalve wanneer er geen leden meer zijn,
  dan sluit de club vroeger.
-  Het hele jaar op zondagnamiddag van 14,00 uur tot 18,00 uur, behalve op lange weekends, dan is het mogelijk dat de club gesloten blijft.
   Je kan dit nakijken op de Activiteitenkalender.