Opendeurdag Schotense Kajak Klub op zondag 26 mei 2024

De jaarlijkse opendeurdag van SKK is het ideale moment om eens te proeven van het kajakken of kanovaren en de clubwerking te leren kennen. En proeven van een lekker hapje of drankje mag zeker ook niet ontbreken.

Programma:

Doorlopend vanaf 10:00 uur tot 17:00:

– Leden staan klaar om je te verwelkomen, en je bij interesse een rondleiding te geven. Diverse presentaties en brochures geven je een zicht op de diverse activiteiten die we als club ondernemen.

– Wie wenst kan gratis één of meerdere proefvaarten doen. Er liggen diverse types boten klaar, en begeleiders helpen je met je eerste kajak- of kanotechnieken onder de knie te krijgen. Omwille van de veiligheid kan elke vaarder een zwemvest lenen. Zorg ervoor dat je kledij nat mag worden, of dat je reservekledij bij hebt. Je kan gebruik maken van onze kleedkamers.

– Op het water bevinden zich enkele monitoren die je – wanneer je dat wenst – tips en trucs aanreiken. Er zijn op de opendeurdag diverse types vaartuigen uit te proberen. Stap dus ook eens in een polokajak,een canadese kano, een raft of op een stand-up paddling board.

– Er zijn snacks en dranken aan democratische prijzen voorzien. Buiten staan er tenten met banken waar je je dankje en snacks kan verorberen.

– Ergens in de namiddag krijg je ook een demonstratie van het “jumpen” (als het weer dit toelaat).
Er wordt dan met kajaks van de loopbrug gesprongen. Spectaculair om te bekijken en even plezant om het zelf te kunnen. Je moet er wel voor leren “eskimoteren”. Dat is het terug rechtop brengen van je boot wanneer deze op zijn kop ligt en jij er nog ergens onder bengelt. Het is al moeilijk genoeg met een paddel in je hand, maar enkele experts in onze club kunnen het gewoon met de blote hand. Een spelletje kajakpolo kan er misschien ook nog bij.

– Heeft de kajakmicrobe je gebeten? Dit jaar zijn er ook twee kajakcursussen voor beginners georganiseerd. De voorjaarscursus is reeds volzet, maar op de pagina “Kajakcursus” kan je je alvast op de wachtlijst voor de volgende cursus in het najaar plaatsen.

– Omstreeks 17.00 uur sluiten wij de opendeurdag af en beginnen wij aan het opbergen van alle materiaal.

Wij hopen jullie massaal te mogen verwelkomen voor een leuke dag.

Locatie = Botermelkdijk 280, Schoten