Start2kajak

Wordt je graag lid? Of toch eerst een initiatiecursus volgen?

Het lidgeld

De S.K.K. is erg democratisch wat betreft het lidgeld. De exacte bedragen zijn o.a. afhankelijk van de samenstelling van het gezin en of je een boot in de club wil leggen of niet. Ter indicatie: een volwassen lid, met 1 ligplaats voor een eigen boot betaalt +- 100 € per jaar.

Wat zit er zoal begrepen in het lidgeld?

 • het eerste jaar mag je alle clubmateriaal gratis gebruiken. Vanaf het tweede jaar wordt hier een extra bijdrage voor gevraagd.
 • heb je een eigen boot en ben je al enige tijd lid, dan kan je een sleutel vragen,
  mits het betalen van een borgsom. Zo kan je altijd in de botenloods, de kleedkamer en de douche.
 • leren eskimoteren en je zwemstijl bijschaven kan tijdens de winterperiode in Sportoase Brasschaat. Toegang tot het zwembad tijdens deze trainingsuren op vrijdagavond is inbegrepen in je lidgeld.
 • deelnemen aan allerlei extra evenementen die georganiseerd worden door de club.
 • je krijgt het driemaandelijks clubblad “Rob-Roy” met verslagen van tochten en interessante artikelen over de recreatieve kajaksport.
 • bijna maandelijks valt de nieuwsbrief “Oeverloos” in je mailbox.
  Alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen van de S.K.K. krijg je daarin voorgeschoteld.
 • Verzekering: niet alleen voor de tochten die je in clubverband vaart, maar eveneens tijdens tochten die je alleen vaart in je vrije tijd.
 • Aansluiting bij Vlaams Verbond voor Watersportverenigingen vzw (V.V.W.) voor recreatieve vaarders en de Vlaamse Kajak en Peddelsport Vlaanderen voor wildwater vaarders.
 • en nog veel meer …


Wanneer lid worden?

Lid worden van de S.K.K. kan op elk tijdstip van het jaar. Kom eens langs tijdens de openingsuren, en we geven je graag meer uitleg.

Kan ik leren varen bij de S.K.K.?

Zeker! Jaarlijks worden er één of twee beginnerscurussen ingericht, deze staan ook open voor niet-leden. Daarbuiten kan je altijd vragen aan iemand van het Dagelijks Bestuur om wat les te geven. Al doende leert men en je medeleden geven je graag advies tijdens je eerste tochten.

Toogdienst

Om de prijzen in de kantine laag te houden – en wij opteren om geen betaald personeel achter de toog te plaatsen – wordt van ieder volwassen lid verwacht om een beurtol mee de toogdienst te verzorgen. Dat komt neer op gemiddeld 1 toogdienst per jaar per gezin. Er is altijd een bestuurslid aanwezig die je wegwijs maakt en je helpt waar dit nodig mocht zijn. Het is tevens een ideale manier om beter kennis te maken met andere leden van SKK.

 


Initiatiecursus kajak

De Schotense Kajak Klub organiseert 1 of 2 maal per jaar een kajakcursus om beginners kennis te laten maken met onze mooie sport.

In drie lessen van anderhalf uur leer je de basistechnieken van het kajakken, zodat je op een vaardige en verantwoorde manier in een boot kan stappen. Na enkele lessen zwalk je niet meer over het water, kan je op tijd stoppen en achteruit varen. Drie opeenvolgende woensdagavonden van 19.30 uur tot 21.00 uur staat er een ervaren instructeur voor je klaar, en leer je de kneepjes van het kajakken in kleine groepjes.

Je betaalt een klein bedrag (€ 30) dat bedoeld is voor het gebruik van het materiaal.
Wanneer je binnen de maand na de beginnerscursus van mei/juni lid wordt, zal dit bedrag in mindering gebracht worden van het eerste lidgeld. (Voor de cursus van augustus/september geldt dit niet, maar is er wel een verlaagd lidgeld). Je verliest er dus niets bij om het eens te proberen. Hier vind je het indicatieve programma van de beginnerscursus.Voorwaarden om deel te mogen nemen aan een cursus

 • 25 meter kunnen zwemmen
 • Minimumleeftijd 12 jaar
 • Een beetje sportief zijn en geen schrik hebben van een spatje water
 • Tijdig inschrijven en betalen van het inschrijvingsgeld
 • Beschikbaar zijn om deel te nemen aan de drie lessen; we kunnen geen priveles organiseren omdat je een sessie hebt gemist 
 • Betaling van het inschrijvingsbedrag van 30 euro

In 2024 zullen er 2 initiatiecursussen georganiseerd worden:
– Reeks 1: woensdagavond 15, 22 en 29 mei 2024
– Reeks 2: woensdagavond 21 augustus, 28 augustus en 4 september 2024

De cursus start stipt om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Gelieve ten laatste om 19u15 aanwezig te zijn om je om te kleden, zwemvest te passen, enzoverder.

De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven. Dat kan via onderstaande links:

Heb je interesse in de opendeurdag of de cursus van volgend jaar? Laat dan hier je gegevens even achter en je ontvangt geheel vrijblijvend een mailtje wanneer deze info beschikbaar is.