juli

Zo 2 juli – Rondje Tiengemeten

We varen op de Haringvliet rond het eiland Tiengemeten. Oorspronkelijk een landbouwgebied, dat door de Nederlandse regering is omgetoverd tot een natuurgebied. Nu een waar watervogelparadijs. Met een verre kijker kunnen kenners onder ons, hun kennis delen. In het natuurcentrum is ook het museum van Rien Poortvliet. Enige ervaring met openwater is nodig.

Za 8 – Za 15 juli – Wildwaterweek Oostenrijk

Met als uitvalsbasis Imst, trachten we alle bekende rivieren in de buurt aan te doen. Loisach, Isar, Sanna, Inn, Ötz, … . Afhankelijk van ervaring, kunnen en waterstand, zal er besloten worden welke dagen men mee kan gaan varen. Op de “rustdag” bedwingen we een 159m hoge waterval langs een Via Ferrata. Overnachten doen we op een camping waar ‘s avonds bij de après-kajak, de golven groter zullen worden, de rappels dieper en de barrages alleen maar hoger.

Zo 16 juli – Kinderdijk

De zeer zacht stromende Alblas brengt ons voorbij pittoreske huisjes en boerderijen naar Kinderdijk. In Kinderdijk pronken 19 oude watermolens, zij malen het water van het lagere deel naar de hogere Boezem. Een rondvaart met erfgoed allures, wel 2 x overdragen.

Vr 21 – Zo 23 juli – Weekend aan de Somme

De Somme is een waterloop in het noorden van Frankrijk die uitmond in de zee, dit op 275 km van Antwerpen. We logeren in een meren- en moerasgebied dat aansluit op de rivier. Onze optrekjes zijn ook maar 20 km van de zee. De monding kent bij vloed bij momenten een imponerend golvenspel.