oktober

Za 7 oktober – Lesse

Kabbelend water, af en toe keerstroom, een steen of een tak als hindernis. Polyethyleen is een aanrader. Wie wil kennis maken met stromend water, zet zijn beugels op de auto. De deelnemers, maar vooral de waterstand bepalen het traject.

Za 14 oktober – Swalm

Wie vaart en klautert mee in deze kleine zijrivier van de Maas.    Ze ontspringt in de grensstreek van Duitsland en Nederland en mondt uit in de Maas in Swalmen, een deelgemeente van Roermond. Ze heeft een verval van 12 m op de laatste 12 km. Veel bochten waar takken en stronken het peddelen bemoeilijken. Korte bootjes aanbevolen, zeekajak of lange toerboot thuis laten. Portie plezier en gekreun gegarandeerd.

Za 21 oktober – Oosterschelde

Tocht op de Roompot! Die Hollanders met hun namen… Dit is het westelijk stuk van de Oosterschelde aan  de monding. Het geplande traject start in Colijnsplaat en traverseert de stroom in noordelijke richting naar de oostelijke zijde van de Roggenplaat. Hier passeren we de Schelpenbult. Deze heeft iedere keer  een andere vorm. Hierna varen we verder via de noordelijke zijde van deze plaat naar Burghsluis. Na de pauze varen we via de Oliegeul (indien deze open is) en de onderzijde van de Roggenplaat terug naar ons startpunt. Afstand +/- 28km. Grootwatertocht: zoals steeds tocht afhankelijk van de weersomstandigheden! Zeekajak , kledij en uitrusting in orde! Kans op het spotten van zeehonden.