Zaterdag 3 Augustus 2024 – Tocht in Netevallei (18 km)

De Kleine Nete in het groen, van Kasterlee naar Grobbendonk .  Ideaal voor onze nieuwe leden om wat ervaring op te doen

Zaterdag 10 Augustus 2024 – Pallietertocht

Grote of  Kleine Nete in het groen, van Booischot of Grobbendonk naar Lier. Een bochtig parcours met wat stroming                          Ideaal voor onze nieuwe leden om hun techniek te testen.

Donderdag 15 – Zondag 18 Augustus 2024 – Moederdag WE in Oostenrijk

Met als uitvalsbasis Imst, trachten we alle bekende rivieren in de buurt aan te doen. Loisach, Isar, Sanna, Inn, Ötz, … . Afhankelijk van ervaring, kunnen en waterstand, zal er besloten worden welke dagen men mee kan gaan varen. Overnachten doen we op een camping waar ‘s avonds bij de après-kajak, de golven groter zullen worden, de rappels dieper en de barrages alleen maar hoger.

Zaterdag 24 Augustus 2024 – De Eem

De Eem, niet te verwarren met de Eems net over de grens in Duitsland, is een rustig en relatief kort riviertje dat ontstaat door de samenvloeiing van het Valleikanaal en enkele Veluwse beken in Amersfoort. Achttien kilometer later mondt de Eem uit in het Eemmeer. Door bodemdaling als gevolg van ontwatering is de rivier hoger komen te liggen dan het omliggende land. Instap nabij de Koppelpoort in Amersfoort waarna we al vlug het stedelijke achter ons laten. We volgen de rivier tot de monding waar onze wagens staan. Al is dit nog niet het einde van de tocht. Hier varen we het Eemmeer op richting Dode Hond. Dit werkeiland is oorspronkelijk ontstaan als kunstmatig aangelegde ringdijk waarin de baggeraars hun bagger spuiden. Zo is na verloop van tijd deze dijk getransformeerd in een volwaardig eilandje. Dit alles speelde zich af in de jaren ’60 van vorige eeuw. Over de naamgeving bestaat geen absoluut uitsluitsel, zoals wel vaker met dit soort zaken, maar zou ontstaan zijn toen de hond van zo’n baggerschipper van boord sprong maar vrijwel onmiddellijk verdween in het (toen nog) drijfzand. 

Na dit rondje terug richting onze wagens bij de monding. Totale afstand +/- 23 kilometer. Ook is er de mogelijkheid, voor zij die een kortere tocht genegen zijn, om het rondje Dode Hond achterwege te laten en het zo te houden op ongeveer 18 kilometer. 

Moeilijkheidsgraad ligt laag en deze tocht is dermate geschikt voor zij die eens van wat groter water willen proeven (niet letterlijk!) op het laatste gedeelte en bij twijfel nog steeds de mogelijkheid hebben om af te haken. 

Zondag 31 augustus 2024 – Ladies Tour

(nieuwe datum! Stond voorheen op 7 september, maar dan is het Levensloop)

Tijdens de ladies tour worden de dames in de club extra in de watten gelegd. Vorig jaar was dit aardig gelukt en we hopen dit succes verder uit te bouwen. Het wordt een toffe tocht   tussen bomen, struiken en grashalmen in de Kempen.

Tijdig inschrijven aub